Pravila privatnosti

Dental studio Rešetar Brezak sa sjedištem u Boškovićeva 7a, 10000 Zagreb  je vlasnik ove internetske stranice što znači da je voditelj obrade Vaših osobnih podataka prema Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i važećih zakona o zaštiti podataka Republike Hrvatske.

Dental studio Rešetar Brezak  se obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podataka temeljem navedene Uredbe jer je svjestan da je sigurnost Vaših osobnih podataka pri upotrebi ove internetske stranice i drugih usluga itekako važna stoga osobne podatke strogo čuvamo i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Prikupljamo samo osnovne podatke korisnika koji su nužni za ispunjenje naših obaveza i koji su dobrovoljno dostavljeni te neće uvjetovati korisniku pristup na svoje stranice ili korištenje usluga slanjem dodatnih osobnih podataka.

Prikupljene podatke Dental studio Rešetar Brezak ne prodaje, ne iznajmljuje, te ih neće staviti trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez zahtjeva korisnika.

Što su osobni podaci?

Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator i dr.

Drugim riječima, osobni podaci uključuju i brojeve mobilnih telefona, kućne adrese, adrese elektroničke pošte, a mogu uključivati i fotografije, osobne preferencije, IP adrese računala.

Vaša prava

Prema spomenutoj Općoj uredbi o zaštiti podataka možete ostvariti određena prava koja donosimo u nastavku.

 • Pravo na informiranost

Imate pravo biti informirani o tome kako upotrebljavamo Vaše osobne podatke te Vam te informacije donosimo u ovoj Politici privatnosti.

 • Pravo na pristup podacima

Imate pravo ostvariti pristup svojim osobnim podacima sukladno članku 15. Opće uredbe o zaštiti podataka, odnosno dobiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci, u koju svrhu te s kojim rokom pohrane se obrađuju.

 • Pravo na ispravak

Imate pravo tražiti ispravak netočnih osobnih podataka ili dopuniti postojeće.

 • Pravo na zaborav (brisanje)

Prema članku 17. Opće uredbe o zaštiti podataka imate pravo zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhu obrade, ako su nezakonito obrađeni itd. Ovo nije apsolutno pravo jer možemo imati pravne ili legitimne osnove zazadržavanje Vaših osobnih podataka.

 • Pravo na ograničenje obrade

U pojedinim situacijama imate pravo zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka uz iznimku pohrane što znači da ih i dalje možemo pohranjivati, ali ih ne možemo dodatno obrađivati.

 • Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo na prijenos svojih osobnih podataka iz naših baza, u strukturiranom obliku i strojno čitljivom formatu te iste prenijeti u neku drugu bazu podataka.

 • Pravo na prigovor

U svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka u skladu s člankom 21. Opće uredbe o zaštiti podataka. Tada voditelj obrade više ne smije obrađivati osobne podatke osim ako dokaže da njegovi legitimni razlozi za obradu nadilaze Vaše interese.

 • Pravo na isključivanje kolačića

Imate pravo isključiti kolačiće podešavanjem postavki svog preglednika. Za više informacija potražite poglavlje Upotreba kolačića.

Koje osobne podatke mi prikupljamo?

Podatke prikupljamo kada koristite usluge naše internetske stranice na način da nam ih dajete izravno prilikom ostavljanja upita korištenjem obrasca ili slanjem elektronske pošte. Podatke prikupljamo i upotrebljavanjem kolačića kako bismo osigurali ispravan rad i korištenje internetske stranice.

Podaci koje prikupljamo:

 • Ime ;
 • Adresa e-pošte;
 • Telefonski broj
 • Ostale informacije o sebi koje ste podijelili s nama prilikom upita (mogu uključivati podatke o dobrobiti i zdravlju)
 • Informacije prikupljene pomoću kolačića

Svrha prikupljanja osobnih podataka

 Kada nam šaljete elektroničku poštu s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, bilo putem e-pošte s pitanjem ili komentarom, ili putem obrasca za upit koji isto tako šaljete elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo  u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva i marketinške svrhe kao što su slanje newslettera, obavijest o akcijama i popustima i sl.

Informacije prikupljene pomoću kolačića ili sličnih tehnologija koristimo kako bismo osigurali ispravan rad naše internetske stranice, odnosno ispravan prikaz sadržaja, te kako bismo osigurali da je naša internetska stranica pouzdana i sigurna. Kolačiće koristimo i da bismo Vas zaštitili od prevare ili zloupotrebe naših internetskih stranica ili usluga.

Popunjavajući formulare na službenoj stranici korisnik jamči da su informacije koje su priložene točne te da je u cijelosti suglasan s odredbama naše Politike privatnosti i u njoj navedenim uvjetima.

Upotreba kolačića

Na ovoj internetskoj stranici koristimo „kolačiće“. To su male tekstualne datoteke pohranjene na Vašem uređaju (računalu, tabletu, mobilnom telefonu) putem pretraživača koji koristite. Kolačići pohranjuju određene informacije u svrhu praćenja odabira pojedinih jezičnih varijanti ili postavki stranice.

Koristimo dvije vrste kolačića. Privremene i stalne. Privremeni služe za pohranu podataka o trenutnoj posjeti stranica i brišu se izlaskom iz preglednika, a trajni služe za pohranu podataka o načinu korištenja stranica i ostaju na računalu korisnika dok ih on ne obriše.

Kolačići koje koristimo ne prikupljaju nikakve osobne podatke od korisnika, poput e-mail adrese i slično.

Koristimo i tzv. “kolačiće treće strane” vezane za prikupljanje podataka o navikama korisnika, broju posjeta, lokaciji korisnika i slično (Google analytics).

Svaki korisnik može isključiti upotrebu kolačića u svom internet pregledniku, te izbrisati postojeće. Na ovoj adresi može se pronaći više podataka o upotrebi kolačića: http://www.aboutcookies.org

Ako odlučiš ne koristiti kolačiće tijekom svog posjeta, moraš biti svjestan/svjesna da neke funkcije i stranice možda neće raditi onako kako očekuješ.

Ako želiš obrisati kolačiće koji su već u tvom računalu, molimo te da pogledaš upute isporučitelja tvog internetskog preglednika klikom na „Pomoć” u izborniku tvog preglednika.

Poveznice

Kako bismo osigurali da sva preusmjeravanja s naše internetske stranice upućuju na internetske stranice koje ne sadrže ilegalan i/ili štetan sadržaj, činit ćemo sve što je u našoj moći, međutim, ne možemo uvijek jamčiti za sadržaj svake adrese i stranice s obzirom da se sve brzo mijenja. Ako putem poveznica posjetite bilo koje od ovih adresa, imajte na umu da te stranice imaju svoja pravila privatnosti i da mi nismo nadležni ni odgovorni za njih.

Gdje pohranjujemo Vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke koje dijelite prilikom slanja upita putem obrasca pohranjuje na svom serveru štiti ih određenim sigurnosnim mjerama od manipulacija, gubitaka, prijetnji ili pristupa od strane neovlaštenih osoba. Podatke koje primimo putem obrasca za upit pohranjujemo onoliko dugo koliko je potrebno za obradu upita.

Koliko dugo prohranjujemo Vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno da zatražena usluga bude pružena, osim ako zakon ne propisuje drugačije. Zaštita privatnosti Vaših podataka je trajna. Npr. ako nam se obratite s upitom, pohranjujemo ih u razdoblju potrebnom za obradu upita. Kada se kolačići pohranjuju na Vaše računalo, pohranjujemo ih dok služe svrsi ili u trajanju određenom u lokalnim propisima i smjernicama.

Sigurnost podataka

Radi sigurnosti podataka na našim poslužiteljima globalne mreže te kako bismo osigurali pristupačnost usluge svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

Statistika poslužitelja

Naši poslužitelji globalne mreže koriste statistički softver. Ti su programi standardno obilježje svih internetskih poslužitelja i nisu karakteristični samo za naše stranice. Takvi statistički programi omogućuju nam svoje stranice prilagoditi kako bi bile što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje (utvrđivanje podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine internetske preglednike, učinkovitost strukture naše lokacije te posjećenost naše stranice).

Kontakt

Ukoliko imate pitanja o zaštiti Vaših osobnih podataka koje ste podijeliti s Dental studiom Rešetar Brezak ili biste htjeli ostvariti navedena prava, možete nam se obratiti na adresu elektroničke pošte:

info@dentalstudioresetar.hr

Za obradu Vašeg zahtjeva možda ćemo zatražiti potvrdu identiteta.

logodsr

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana