Osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus i sjaj

Tretman koji vrlo učinkovito poboljšava i uljepšava stanje kože jest mezoterapija, metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicine s ciljem regeneracije kože.

Mezoterapija je neinvazivna injektivna metoda  kojom se koktel aktivnih sastojaka unosi u kožu. Prednost ovog postupka je individualiziran pristup svakom pacijentu  jer se sastojci kombiniraju ovisno o specifičnim potrebama i stanju kože. Izuzetno je korisna za suhu, dehidriranu i umornu kožu, odlična je i za korekciju površinskih nepravilnosti jer ublažava fine linije i bore. Za rezultat imamo kožu koja je dubinski hidratizirna, nahranjena, obnovljenog tonusa, elastična i sjajna.

Mezoterapijski kokteli sastoje se od hijaluronske kiseline,vitamina, antioksidansa, minerala i drugih revitalizirajućih sastojaka potrebnih za hidrataciju i dubinsku revitalizaciju kože. koji potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari te štite stanice od oštećenja slobodnim radikalima.

Revitalizirajući sastojci se mikroinjekcijama ubrizgavaju u gornje slojeve kože, čime se osigurava prelazak epidermalne barijere i omogućava unošenje aktivnih sastojaka u dublje dijelove kože, gdje su oni i najučinkovitiji. Prodiranjem aktivnih sastojaka u dublje slojeve, tretmanom se nadoknađuje ono što koži nedostaje ili je izgubila s godinama. Tako koža poprima zdravi sjaj, izgleda mlađe te postaje svježija i privlačnija

Mezoterapija se provodi u više tretmana prema određenom planu terapije. Najčešća preporuka  je četiri do šest tretmana koji se rade u razmacima od sedam do deset dana. A kasnije se, prema dogovorenim vremenskim intervalima, može dolaziti na ‘održavanje’ postignutih rezultata.

Ovisno o problematici, svakom klijentu se pristupa individualno što znači da se omjeri sastojaka koktela prilagođavaju problematici i tipu kože.  

S mezoterapijom se može početi već u kasnim dvadesetim godinama u svrhu prevencije pojave znakova starenja. Nikada nije pre/kasno za mezoterapijske koktele jer će u bilo kojoj životnoj dobi postići vidljivo poboljšanje kvalitete vaše kože. Kod pacijenata s već uznapredovalim znacima starenja, potrebno je više ponavljanja tretmana kako bi se postigao željeni efekt.

Osim lica, mezoterapijom se mogu tretirati i osjetljivi dijelovi poput vrata i dekoltea i područja oko očiju, gdje je koža izrazito nježna i tanka.

Kako izgleda tretman mezoterapije?

Mezoterapija je neinvazivan tretman koji je blag,siguran i gotovo bezbolan.

Tretman je u potpunosti individualiziran, mezoterapijski koktel je u potpunosti  prilagođen pacijentu i potrebama njegove kože. Vrlo tankim iglama kojima se rade površinski ubodi ravnomjerno se raspoređuje u koži. Kod starijih osoba i onih s već izraženim uznapredovalim znacima starenja kože potrebno je postupak ponoviti i više puta nego prosječno, kako bi se postigao željeni efekt, a najbolje rezultate daje u kombinaciji s drugim anti-age metodama kao što su hijaluronski dermalni fileri i botoks.

Kakav je oporavak nakon mezoterapije?

Nakon  tretmana možete se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Moguća je pojava crvenila,  i manjih oteklina i podljeva koje brzo prolaze i jednostavno se mogu pokriti šminkom. Pacijenta  naručujemo na kontrolni pregled za 14 dana na kojem dogovaramo daljnji tijek terapije, ovisno o postignutim rezultatima. Preporuča se  provesti četiri do šest  tretmana, u razmacima sedam do deset dana, kroz tri mjeseca, a zatim ovisno o stanju kože i problematici, ponaviti tretmana svaka tri do četiri mjeseca. Nakon tretmana potrebno je nanositi kremu sa visokim zaštitnim UV faktorom.

Povezani sadržaji

Kontakt

Želiš saznati više o našim uslugama?

logodsr

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana