ISPUN (PLOMBA)

Konzervativni postupci obuhvaćaju postupke prevencije nastanka karijesa i postupke restauracije zubne krune. Nadoknada dijelova zubne krune ukoliko defekt na zubu nije prevelik postiže se ispunom (plombom). Za ispune na zubima koriste se estetski materijali koji oponašaju boju prirodnog zuba kako bi se očuvala estetika.
U Dental studiju Rešetar Brezak koristimo vrhunske estetske materijale koji imaju izvrsna mehanička svojstva.

Ispunom se popuni defekt na zubu tako da se oblikuje prema ostatku krune zuba te s njime čini funkcijsku cjelinu koja se po boji i po obliku ne razlikuje od susjednih prirodnih zuba. Ispun se mora uklopiti u zub i u zubni niz kako ne bi uzrokovao komplikacije u usnoj šupljini (poremećaj visine zagriza, bol u zubima, mišićima ili čeljusnom zglobu, lom zuba i sl.). Osim ovih mogućih komplikacija, loši ispuni mogu biti razlogom krvarenja zubnog mesa, neugodnog zadaha i nakupljanja hrane između zuba.

Ispuni su osnovni segment dentalne medicine koji, ako se dobro napravi, produžuje vijek trajanja zuba i odgađa potrebu za većim zahvatima, što ne treba zanemariti kad su u pitanju zdravlje, ali i financije.

Povezani sadržaji

Kontakt

Želiš saznati više o našim uslugama?

logodsr

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana