Hijaluronski fileri u dentalnoj medicini

Hijaluronska kiselina je normalni, sastavni dio našega organizma što je važno kod primjene jer nema ograničenja s obzirom na dob. Pri njezinoj primjeni nisu opisane neželjene posljedice.

Nadalje, mogu je koristiti trudnice i dojilje, a osoba se ne može predozirati. Hijaluronska kiselina regulira hidraciju tkiva, djeluje antiedematozno, omogućava obnovu tkiva, ima protuupalno djelovanje, a vezivnom tkivu daje elastičnost i stabilnost. U dentalnoj medicini se koristi u parodontologiji i oralnoj medicini.

Hijaluronski dermalni fileri za pomlađivanje lica

Hijaluronska kiselina je punilo, prirodna, viskozna tvar koja se nalazi u koži. S vremenom proizvodnja hijaluronske kiseline postaje sve manja, što se očituje u izgledu naše kože, osobito kože lica, čija se punoća i mekoća gube tako da izgled lica postaje grublji.

Mlađi izgled kože i lica može se lako postići iniciranjem hijaluronske kiseline na mjesta i područja gdje je to potrebno. Danas hijaluronska kiselina dolazi u različitim gustoćama što omogućava optimalnu primjenu, ovisno o području tretiranja. Stoga, primjena hijaluronske kiseline omogućava postizanje prirodne korekcije.

U današnje vrijeme, kako se vrijeme duljine života produžava, smanjivanje prvih znakova starenja postaje sve važnija briga koja utječe na kvalitetu života. Žene, a i muškarci žele što duže sačuvati svoju ljepotu i mladenački izgled.

Prirodnim starenjem na koži se dešavaju slijedeće promijene: dehidracija kože zbog kojih koža gubi elastičnost, tonus, sjaj i postaje umorna. Zatim gubitak masnog tkiva zbog kojeg koža postaje obješena te se stvaraju fine linije i bore te gubitak mišićnog tkiva što za posljedicu ima gubitak volumena i promjene konture lica. Znakovi i simptomi starenja mogu biti umanjeni nadomještanjem izgubljene hijaluronske kiseline. Osim za pomlađivanje lica koristi se i za korekciju usana te za korekciju ožiljaka na licu.

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica. Razlozi velikog porasta popularnosti filera su njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost i brzina primjene te odmah vidljivi rezultati.

Hijaluronski dermalni fileri namijenjeni su tretiranju svih zona lica. Može se tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore (od nosa prema usnicama), mogu se koristiti za povećanje usana, korigiranje kontura lica, marionetske linije, pušačke linije ili vertikalne usne linije te obraza i brade.

To je prirodan proizvod za uljepšavanje koji ne narušava mimiku lica ni njegovu ekspresivnost. Njihovim iniciranjem u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana) te rehidracija kože zbog retrakcije molekula vode.

U kombinaciji s vodom, u vašoj koži, trenutačno izglađuje linije i bore, poboljšava izgled usana te obnavlja izgubljeni obujam obraza i vilice. Također, fileri za lice s hijaluronskom kiselinom mogu prirodno stimulirati stvaranje kolagena u koži.

U slučaju primjene pretjerane količine hijaluronske kiseline učinak se može vrlo jednostavno neutralizirati primjenom enzima hijaluronidaze koja razgrađuje hijaluronsku kiselinu kako bi se izbjeglo postizanje neprirodnog izgleda, a postigla  prirodna ravnoteža. Najvažnije je naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica.

Važno je spomenuti da na mjestu na kojem se aplicira hijaluronska kiselina dolazi do razvoja kolagena, što je važno zbog popunjenja tog područja i kada dođe do resorpcije kiseline. Kako se gel postupno razgrađuje, voda zauzima njegovo mjesto, a kada se u potpunosti resorbira, gel nestaje iz tijela bez traga, to jest biološki se razgrađuje na prirodan i siguran način.

ČESTA PITANJA I ODGOVORI VEZANI UZ HIJALURONSKE FILERE

1. Što obuhvaća tretman hijaluronskim filerima?

Prilikom konzultacije s našim stručnjacima razgovrat ćete o svim bitinim medicinskim informacijama, izraziti svoje želje, saslušati savjete doktora i po preporuci doktora odabrati napraviti plan tretmana. Zatim započinjemo s pripremom i provođenjem samog tretmana. Koristimo hijaluronske kiseline koje nisu životinjskog podrijetla, što znači da nije potrebno obaviti kožne testove prije samog tretmana i da je rizik od alergijskih ili hipersenzitivnih reakcija minimalan.

2. Kada možemo započeti s tretmanima hijaluronskim filerima?

Tretmani hijaluronskim filerima mogu se već započeti stvaranjem prvih izraženijih bora, što se kod nekoga javlja u ranijoj dobi (krajem dvadesetih godina), a kod nekog kasnije, a za što je odgovorna genetika i način života (pušenje, nedostatak sna, svakodnevni stres).

3. Kako se koriste hijaluronski fileri?

Pomlađivanje kože hijaluronskim filerima je brzo i jednostavno. Tretman se obavlja ambulantno, injektira se u predviđeno područje vrlo finom iglom u ili pod samu kožu i na taj način obnavlja volumen i strukturu.

4. Kako odabrati hijaluronski filer?

Nakon razgovora, u skladu s vašim potrbama, naši educirani doktori će odabrati najbolji tretman za Vas da se postigne maksimalan učinak pomlađivanja.

5. Je li tretman hijaluronskim  filerima bolan?

Kada se injektira u kožu tretman je gotovo bezbolan, neke osobe mogu osjetiti blagu nelagodu. Dermalni fileri dostupni su i u formulama sa anestetikom za Vaš maksimalni osjećaj ugode.

6. Kakav je oporavak?

Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podljev obično povuku kroz nekoliko dana. Nakon 2 tjedna preparat će se sam preraspodijeliti. Nakon tretmana moguća je pojava crvenila, podljeva, otoka ili osjetljivosti na mjestu ubrizgavanja filera. Od značajnijih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija ili nekroza dijela kože. Treba naglasiti da su ove nuspojave su izrazito rijetke. Detaljne upute kojih se treba pridržavati dobit ćete od naših specijalista nakon obavljenog tretmana.

7. Hoću li odmah primjetiti razliku?

Da, estetki rezultati vidljivi su odmah, a nakon tretmana moći ćete nastaviti sa svojim dnevnim aktivnostima neposredno nakon tretmana.

8. Kada ponoviti postupak?

Nakon prve aplikacije uobičajen je kontrolni pregled na kojem doktor može odlučiti injektirati dodatnu količinu proizvoda kakao bi poboljšao postignut učinak. Proizvodi su biorazgradivi, što znači da će ih tijelo s vremenom resorbirati svojim prirodnim mehanizmima. Hijaluronski fileri mogu se svakih, otprilike godinu dana nadopunjavati, kako bi se što dulje zadržao mladenački izgled i održala dobra kontura lica.

Povezani sadržaji

Kontakt

Želiš saznati više o našim uslugama?

logo_resetar_brezak

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana