Most na zubima

Izradba mosta indicirana je već kada nedostaje jedan zub ako se radi o nedostatku prednjeg zuba ili ako se radi o gubitku više zuba. Druga mogućnost za rješavanje nedostatka jednog ili više zuba je ugradnja implantata.

Zašto je važno nadoknaditi izgubljene zube?

Ako se radi o gubitku prednjeg zuba tada je primaran razlog estetika.
Izgubljene zube važno je nadoknaditi jer gubitak svakog pojedinog zuba ima utjecaj na stanje u usnoj šupljini. Gubitak zuba dovodi do promjena na preostalim zubima koji se pomiču i naginju u prazan prostor te remete zagriz, a mogu dovesti i do oštećenja čeljusnog zgloba te razvoja parodontnih bolesti.

Most se sastoji iz krunica koje se nalaze na izbrušenim zubima nosačima i od dijela mosta koji se nalazi između tih krunica, tzv.tijelo mosta.
Postupak izrade mosta je u 3 faze:

  • prva faza je brušenje zubi,
  • nakon brušenja uzima se otisak,
  • na temelju otiska tehničar u laboratoriju izrađuje individualni nadomjestak, u ovom slučaju most.

Vrlo je važna dobra suradnja između stomatologa i dentalnoga tehničara kako bi svaki sa svoje strane učinio maksimum u rješavanju svakog pojedinog slučaja.

Što dok traje izrada mosta?

Za vrijeme izradbe mosta, pacijent dobiva privremeni most s kojim normalno funkcionira do izrade trajnoga mosta. Time našim pacijentima osiguravamo lijep osmijeh dok čekaju definitivno rješenje svojih dentalnih problema.

Kolika je trajnost mosta?

Trajnost mosta ovisi o više čimbenika. Važan je tip i oblik (izbor) mosta, materijal iz kojega je izrađen te način tehničke izradbe. Isto tako trajnost ovisi o zdravlju pacijenta, a osobito o higijeni koja bitno utječe na stanje mosta nakon konačnog pričvršćenja (cementiranja) mosta.

Povezani sadržaji

Kontakt

Želiš saznati više o našim uslugama?

logodsr

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana