Sportske zaštitne udlage za zube nose se za vrijeme bavljenja sportom i čuvaju zube od neželjenih udaraca, a time i od njihova oštećenja i loma. Postoji više vrsta udlaga, ovisno o sportu kojim se osoba bavi, jer se sile i tipovi trauma zubi razlikuju od sporta do sporta.

Kome su potrebne sportske udlage?

Sportsku udlagu mogu nositi svi, odrasli i djeca, koji se bave kontaktnim sportovima kao što su boks i drugi borilački sportovi, zatim košarkom, nogometom, hokejom i sl. Nošenje sportske zaštitne udlage preporuča se i svima koji se bave raznim rekreacijskim sportovima kao što su rolanje, skateboard, brdski biciklizam i drugo jer prilikom pada lako dođe do ozljeda usta.

Koji tipovi sportske udlage postoje?

Postoji nekoliko tipova sportskih zaštitnih udlaga. Mogu biti konfekcijske tj. gotove, koje se mogu kupiti u dućanima sportskom opremom ili ljekarnama.

Najbolje su sportske udlage profesionalno izrađene u ordinaciji dentalne medicine temeljem individualnih otisaka koje uzima doktor dentalne medicine. Takve udlage osim što se elastične i ugodne za nošenje, mogu biti izrađene transparentne ili u boji.

Ovakve udlage pružaju najbolju zaštitu,potpuno su prilagođene pacijentu i ne ometaju disanje za vrijeme bavljenja sportom.

Nošenje sportske zaštitne udlage preporuča se i svima koji se bave raznim rekreacijskim sportovima jer će zaštititi vaše zube, usne i jezik i umanjiti ozljede kada se već dogode. Spriječit će lom zuba, oštećenja živca i gubitak zuba.

Povezani sadržaji

Kontakt

Želiš saznati više o našim uslugama?

logo_resetar_brezak

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana