ALL-ON-4 je tehnika koja se koristi u pacijenata za rješavanje potpune bezubosti. To je koncept koji omogućuje potpunu oralnu rehabilitaciju u samo jednom danu. Radi se o rješavanju potpune bezubosti pomoću mosta (Implant bridge) fiksiranog na 4 ili 6 implantata. Svrha takvoga mosta je nadomještanje svih izgubljenih struktura (zubi, zubno meso i kost) te uspostavljanje pune funkcije žvačnog sustava. Fiksni most omogućuje pacijentima dobru funkciju, vrhunsku estetiku i osjećaj prirodnih zuba.

ALL-ON-4 je koncept oralne rehabilitacije koji se smatra doživotnim rješenjem.

Podrazumijeva implantaciju 4 -6 implantata i imedijatnu izradu fiksnog protetskog rada u jednom danu. Ova inovativna tehnika idealna je u slučajevima nedostatka kosti u stražnjim regijama čeljusti.

All in 4

Kako se provodi postupak ALL-ON-4/ALL-ON-6 oralne rehabilitacije?

Kao i prije ugradnje bilo jednog ili više implantata vaš stomatolog napraviti će prvi pregled i rtg dijagnostiku te plan operativnog zahvata. Prije zahvata je potrebno učiniti detaljnu analizu strukture kosti, a idealno je učiniti CBCT. Sam operativni zahvat ugradnje implantat traje 2-5h i provodi se u lokalnoj ansteziji ili potenciranoj lokalnoj anesteziji tj. svjesnoj i.v. sedaciji. Nakon završene operativne faze, ugradnje implantata pacijent dobiva privremeni akrilatni most. Pacijent u ordinaciji provodi cijeli dan te napušta ordinaciju u večernjim satima s privremenim mostom u ustima.

Nakon operacije savjetuje se mirovanje u trajanju nekoliko dana.Nakon operacije preporuča se upotreba hladnih obloga kako bi se smanjio otoka. Po potrebi za kontrolu boli vaš stomatolog preporučiti će vam upotrebu analgetika iako su bolovi suprotno očekivanju minimalni. Nakon kontrolnih pregleda i završetka procesa oseointegracije ( sraštanja implantata s kosti) pristupa se izradi definitivnog protetskog rada. Definitivni protetski rad izrađuje se 6 mj. nakon operativnoga zahvata i nadomješta 12 zubi u jednoj čeljusti.

Zašto “ALL ON FOUR” ?

 • minimalno vrijeme oporavka
 • isključuje nadogradnju kosti i sinus lift
 • brzo poboljšanje kvalitete života
 • jeftinije rješenje od uobičajene terapije implantatima i fiksnim mostovima
 • dugotrajno rješenje
 • jednostavno održavanje oralne higijene
 • trenutno uspostavljena funkcija žvakanja
 • fiksni most u jednom danu

Koje su prednosti pred zubnom protezama?

Proteze se smatraju najlošijim oblikom oralne rehabilitacije bezubih pacijenata i osiguravaju tek 10% funkcije žvačnog sustava.

Prednosti pred običnim protezama su:

 • četkanje i čišćenje kao kod prirodnih zubi
 • sprječava daljnje propadanje kosti
 • osjećaj prirodnih zuba

Prednosti u odnosu na Proteze učvršćene implantatima

Proteze pričvršćene implantatima predstavljaju bolji način rješavanja potpune bezubosti u odnosu na klasičnu protezu, zbog poboljšanja žvačne funkcije. Nedostatak ovog rada je u glomaznosti proteze koja ne nudi pravu kvalitetu života u odnosu na most na implantatima.

Tko je kandidat za ALL-ON-4™ koncept?

Najbolji kandidati za ALL-ON-4™ koncept su bezubi ili gotovo bezubi pacijent bez obzira da li već koriste totalne ili parcijalne proteze ili ne.

Nemate svoje zube? Ostalo vam je samo nekoliko vaših zuba?

All on 4 koncept omogućava bezubim i pacijentima koji će ubrzo postati bezubi da u toku jednog dana dobiju fiksnu potpunu protezu na 4 implantata. Zbog toga su pacijenti vrlo zadovoljni s obzirom na funkciju, estetiku, govor i dobiveno samopouzdanje.

Nosite zubne proteze? Imate problema jer se proteze pomiču, padaju vam, teško govorite te morate koristiti ljepilo za proteze?

All on 4 koncept omogućava vam da dobijete fiksne zube u jednom danuRiješite se ljepila…Čistite i četkate zube kao da su prirodni…

*Pacijenti koji nemaju dovoljnu količinu kosti što je posljedica vađenja zuba te atrofije kosti mogu biti obeshrabreni misleći kako za njih implantati nisu mogućnost i misleći da su osuđeni na zubne proteze.

ALL ON FOUR” je izvrsno rješenje za pacijente koji zbog nedostatka kosti u čeljusti nisu kandidati za uobičajenu implantološku terapiju . Kod ove metode se implantati ugrađuju u prednji dio čeljusti gdje se u pravilu nalazi najviše kosti. Implantati se ugrađuju pod određenim kutom i tako zahvaćaju više kosti, što automatski isključuje nadogradnju kosti i sinus lift.

Tko nije kandidat za ALL-ON-4™ koncept?

 • Uspješnost ALL-ON-4™ koncepta nešto je manja kod osoba koje pate od dijabetesa.
 • Osobe ugroženog oralnog zdravlja.

Da li je operativni postupak bolan?

ALL-ON-4™ postupak je relativno bezbolan; u skladu sa svim kirurškim zahvatima i postupcima moderne stomatologije.

Što je svjesna sedacija?

Svjesna sedacija je stanje u koje pacijent uvodi anesteziolog, stanje smirenosti, mirnoće i odsustva straha. Primjenjuju se lijekovi koji se koriste i u pripremi bolesnika prije kirurških zahvata. Sedacija je predviđena za veće i teže zahvate u usnoj šupljini i pacijente s izraženim strahom koji drugačije nije moguće kontrolirati.

 

 

Povezani sadržaji

Kontakt

Želiš saznati više o našim uslugama?

logodsr

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana