Svakodnevne higijenske navike mogu imati veliki utjecaj na vaše zdravlje, osobito kada je riječ o njezi zuba. Čišćenje zubnim koncem ključ je zdravih zuba bez karijesa.

Korištenje zubnog konca štiti od nastanka karijesa, lošeg zadaha i bolesti desni. Preporučuje se zube čistiti zubnim koncem barem jednom dnevno, a bilo bi odlično kada biste to radili svaki puta prije četkanja. Kako bi korištenje zubnog konca prešlo u naviku, stavite ga kraj četkice za zube. Dodatnih 30 sekundi u vašoj jutarnjoj i večernjoj higijeni isplatit će se zdravim zubima.

Konac je najbolje koristiti prije četkanja kako biste olabavila ostatke hrane i naslage između zubi. Tada će četkica odstraniti sve ostatke hrane i naslage koje se nalaze između zuba i u zubnom mesu. Naravno, korištenje konca za zube bolje je bilo kada, nego nikada, jer četkica za zube ne može doprijeti do uskih prostora između zuba i zubnog mesa.

Ako koristite konac za zube nakon četkanja, ostatke hrane i naslaga koncem ćeš pogurati još dublje u meso i međuzubne prostore.

Povezani sadržaji

Kontakt

Želiš saznati više o našim uslugama?

logo_resetar_brezak

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana