Dugogodišnja praksa uvriježena u Hrvatskoj ortodonciji da su ortodontska pomagala privilegija djece i adolescenata, sigurnim korakom izlazi iz trenda. Danas, razvojem stomatološke ponude ortodoncija sve češće pomaže i odraslim pacijentima kao pripremna faza za kasnije planirane protetske radove, implantate ili samo kao korekcija, a sve u cilju da se zubi postave u optimalan položaj kako bi se spriječilo njihovo ispadanje. Danas se sve češće i odrasle osobe odlučuju na nošenje fiksnih aparatića za zube.

Dakle, starosna dob svakako nije više kriterij. Slobodno se može reći kako se ortodoncija, od izrasta trajnih zubi pa do njihovog ispadanja, koristi kao biološki najefikasnija metoda za postizanje kvalitetnijeg žvačnog sustava. Postizanjem funkcijskih i estetskih poboljšanja, ortodoncija ti pomaže da se osjećaš bolje i sigurnije čime razvijaš osjećaj društvene prihvaćenosti i većeg samopouzdanja.

Trend nošenja aparatića je u porastu zahvaljujući sve boljim metodama i saznanjima u ortodonciji i biološkim potencijalima žvačnog sustava. Granica se već danas pomakla do ranih 40- ih godina života, ali terapije se provode i u poodmakloj dobi. Naravno, za svaku dob i svaki zahtjev ortodonti imaju odgovor.

Povezani sadržaji

Kontakt

Želiš saznati više o našim uslugama?

logo_resetar_brezak

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana