Čuli ste za razne problematične priče o zdravlju zuba tijekom trudnoće?

Ukoliko na vrijeme niste riješili sve probleme sa zubima, prvo tromjesečje trudnoće je definitivno period kada bi se trebali time pozabaviti. U tom periodu je najbitnije da posjetite doktora i obavijestite ga da ste trudni. Od njega zatražite sve neophodne informacije i uputstva o zdravlju u trudnoći.

Najbolje bi bilo da ih sve zapišete i redovno provjeravate tu listu savjeta kako biste bili sigurni da se pridržavate baš svake točke. U prvim mjesecima ne biste trebali koristiti lijekove, pogotovo ne antibiotike, jer mogu biti i više nego opasni po razvoj vašeg ploda. Bilo kakvo rendgensko zračenje vam je također zabranjeno.

Posjetite stomatologa i raspitajte se detaljno u kojem smjeru bi trebali promijeniti svoju oralnu higijenu, na što biste više trebali obratiti pažnju u dnevnoj rutini kao i što biste trebali konkretno jesti kako bi vaši zubi ostali zdravi.

Veliki broj trudnica u ovom periodu pati od mučnina i povraćanja. Kiselina koja vam se tada vraća iz želuca može nagrizati caklinu zuba zbog čega mogu biti daleko podložniji razvoju karijesa.

U drugom i trećem tromjesečju obavezno češće posjećujte stomatologa. U ovom periodu vam je dozvoljeno popravljanje ili čak vađenje zuba. Ono što bi bilo dobro jest da izbjegnete veće protetske korekcije kako ne biste dugo sjedili i bili izloženi vibracijama i buci.

Povezani sadržaji

Kontakt

Želiš saznati više o našim uslugama?

logo_resetar_brezak

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana