Povlačenje zubnog mesa, gubitak zuba, izraženija diskoloracija… to je sudbina četrdesetogodišnjih zuba. Vrijeme ne možemo vratiti, ali uz pomoć raznih estetskih pomagala vratit ćemo nekadašnji ili postići još bolji oblik.

Počevši od najjednostavnijih rješenja, kao što su kompozitni materijali koji bojom i strukturom oponašaju prirodne zube, a koriste se kao plombe ili čak kao cijele krunice. Kompoziti dobro prianjaju uz zubno meso, a kako ih ima u bezbroj nijansi, stomatolog zaista može postići boju identičnu susjednim zubima.

Keramička ljuskica je najčešće u uporabi za rekonstrukciju gornjih prednjih zuba, a može se aplicirati na bilo koji zub. Prije aplikacije prednju ploču zuba treba izbrusiti najmanje pola milimetra,  ljuskice se lijepe specijalnim kompozitnim ljepilima. Dakle, ako treba zatvoriti prostor između zuba, produžiti ih, proširiti, ujednačiti boju, oblik, simetriju – ljuskice su tu.

Krunice, popularno zvane navlake, najviše se koriste za estetsko poboljšanje postojećih zuba, ali i za oblaganje onih koji se na taj način zaštite i ojačaju. Mogu biti od metala, keramike, potpuno keramičko – cirkonske ili prešane. Zub se treba nešto više izbrusiti nego u slučaju ljuskica, ali su zato puno otpornije na mehanička oštećenja.

Pročitajte više o estetskoj stomatologiji.

Povezani sadržaji

Kontakt

Želiš saznati više o našim uslugama?

logo_resetar_brezak

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana