Loš zadah nas asocira na lošu higijenu. Međutim, uzročnici tog neugodnog mirisa mogu biti i drugačije prirode, a uzrok tome često su i posve neočekivane namirnice. Saznajte koji su najčešći uzročnici ovog neugodnog problema i kako ga se riješiti!

  1. Alkohol

Osim što je loš za tijelo u globalu alkohol loše utječe i na zadah jer umanjuje proizvodnju sline. Slina je puna prirodnih enzima koji razgrađuju i ispiru smrdljive bakterije. Stoga je i najmanji gutljaj alkohola često poguban za zadah.

  1. Preskakanje doručka

Ne kaže se bez veze da je doručak najvažniji obrok u danu. Kada jedete doručak, odmah ujutro aktivirate žlijezde za proizvodnju sline pa vam usta neće biti suha. A suha usta uzrokuju i loš zadah.

  1. Kava

Bez brige ne očekujemo da se odreknete svoje jutarnje rutine ni voljene šalice kave no preporučujemo da unos ipak smanjite jer i ona dovodi isušivanja usne šupljine. Ako kavu kombinirate s vodom taj će se problem znatno umanjiti.

  1. Žvake

Najbrža i svakako najčešća prva pomoć protiv lošeg zadaha je žvakaća guma. No žvakaće gume koje u sebi sadrže šećer neće vam pomoći štoviše. One na sebe privlače bakterije te ispuštaju veliku količinu sumpora. Pripazite da kupujete one bez šećera.

  1. Previše proteina

Zdrava prehrana uvijek je poželjna. Ona često podrazumijeva povećani unos proteina i smanjeni unos ugljikohidrata.Da, naravno proteini su zdravi, no kao I u svemu, valja imati mjeru. Takva vrsta prehrane može vrlo brzo uzrokovati intenzivno loš zadah.

Povezani sadržaji

Kontakt

Želiš saznati više o našim uslugama?

logodsr

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana