Hrana najčešće nije problem

Svi znamo da češnjak i duhan ne mirišu najbolje, ali oni ne uzrokuju loš zadah na način koji mi to mislimo. Miris dolazi iz hrane kao nusprodukt. Ono što zapravo uzrokuje loš zadah su zaostale bakterije koje sadrže sumpor. Upravo sumpor uzrokuje neugodan zadah.

Usredotočite se na jezik

Bakterije se najčešće nalaze na jeziku. Jezik ima puno utora, odnosno on je neravna površina i velik broj bakterija se tamo nalazi. Četkanje jezika je vrlo, vrlo važno.

Usvojite dvosmjerni pristup

Pranje zubi običnom četkicom? Korištenje električne četkice? Definitivno bolje. Uparivanje električne četkice s antibakterijskom pastom? Najsvježija usta koja ste ikad imali! Danas na tržištu postoji mnogo odličnih, ali i povoljnih električnih četkica, stoga ako ste u potrazi za rješavanjem problema lošeg zadaha- nabavite jednu!

Ogledalo je vaš najbolji prijatelj

Ako niste sigurni kako vaš dah miriše, pronađite najbliže ogledalo i isplazite svoj jezik. Dobro pogledajte površinu jezika i ako postoji  bijeli sloj na jeziku, velika je šansa da imate imate loš zadah.

Hidratacija je ključ

Hidratacija je važna za mnogo stvari (probavu, ten, žeđ…), ali ispijanje vode je i najjednostavniji način da održavate usnu šupljinu čistom. Kad spavamo naša usta postaju suha, i to je razlog zašto se budimo s jutarnjim zadahom. Ukratko, bilo bi pametno držati bokal vode na noćnom ormariću.

Povezani sadržaji

Kontakt

Želiš saznati više o našim uslugama?

logo_resetar_brezak

Dental Studio Rešetar Brezak 2018. ©  Sva prava pridržana