Bakterije koje se nalaze u našim ustima nakupljaju se u plaku koji fermentira šećer iz hrane koju jedemo i koja zaostane u usnoj šupljini. Posljedica te fermentacije jest kiselina koja nagriza caklinu, zaštitni sloj zuba. Što su dulje zubi izloženi šećeru, odnosno kiselini, veća je opasnost za vaše zdravlje.

Stomatolozi preporučaju izbjegavanje voćnih sokova koji sadrže velike količine šećera, no ako sok usporedimo sa sasušenim voćem, voće je zapravo gore jer će se lijepiti za zube dulje. Hrana puna šećera koja je ljepljiva, poput karamela, bombona ili pekmeza, najgori su neprijatelji vaših zubi.

Nakon njihove konzumacije potrebno je očetkati zube kako se bakterije ne bi nakupljale na zubima i prouzročile karijes ili još gore probleme poput granuloma.

Povezani sadržaji

Kontakt

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ime

Želiš saznati više o našim uslugama?

logo_resetar_brezak

Kontaktirajte nas

+385 1 48 11 199
info@dentalstudioresetar.hr

Boškovićeva 7a, 10 000 Zagreb

Dental Studio Rešetar Brezak©2024 - Sva prava pridržana